Maaskant: "Degradatie van RBC zou zwarte dag zijn"

5 mei 2011, 01:08   Bijgewerkt: 5 mei 2011, 01:22

RBC Roosendaal kreeg woensdag drie punten in mindering van de KNVB vanwege problemen met de financiele huishouding. De Brabantse club zakt door de straf naar de laatste plaats in de Jupiler League en met nog een wedstrijd te gaan, dreigt er degradatie naar de Topklasse voor de Roosendalers. Verschrikkelijk, vindt oud-trainer Robert Maaskant.

"Dat zou een zwarte dag betekenen voor RBC", verwoordt de huidige trainer van Wisla Krakow uit Polen zijn gedachten over een eventuele degradatie van de club aan Omroep Brabant. "Heel spijtig om te horen. Ik heb een prachtige tijd gehad bij RBC. Ik zou het heel jammer vinden als RBC degradeert naar de Topklasse. Dat zou een zwarte dag betekenen voor de club, maar ook voor mij persoonlijk. De club heeft een prachtig stadion en een mooi achterland."

De ploeg van coach Dean Gorré zal vrijdag moeten winnen van FC Dordrecht om überhaupt nog kans te maken op lijfsbehoud. Concurrent Almere City FC speelt tegen FC Den Bosch, terwijl Fortuna Sittard kampioenskandidaat RKC Waalwijk op bezoek krijgt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen