"Vrijdag is onze Champions League-finale"

4 mei 2011, 13:30   Bijgewerkt: 4 mei 2011, 15:38

In de schaduw van de strijd om de KNVB Beker en titel in de Jupiler League, valt dit weekend nog een belangrijke beslissing. Almere City FC, Fortuna Sittard en RBC Roosendaal maken vrijdag uit wie het betaald voetbal vaarwel moet zeggen en afdaalt naar de Topklasse. Met nog één duel te gaan is het verschil op de ranglijst tussen de drie teams slechts één punt. “Dit wordt de belangrijkste wedstrijd uit ons leven.”

Dat de strijd om degradatie zo spannend is, is vooral de verdienste van Almere City. Met nog zeven speeldagen te gaan leek het doek al te zijn gevallen. De achterstand op rivaal Fortuna Sittard was vijf punten en uit wanhoop werd coach Henk Wisman de laan uit gestuurd. Zijn opvolger Dick de Boer leek voor een onmogelijke missie te staan, maar niets bleek minder waar. Sinds de komst van De Boer verloor Almere City niet één wedstrijd meer en pakte het twaalf punten uit zes wedstrijden, een puntenaantal waar een gemiddelde ploeg uit de subtop jaloers op kan zijn.

De beslissing valt dus op de allerlaatste speeldag. Almere moet naar Den Bosch, Fortuna ontvangt titelpretendent RKC Waalwijk en RBC speelt thuis tegen FC Dordrecht. Eén ding is zeker: Almere móet winnen, anders is het afgelopen. Bij een gelijkspel kan de ploeg weliswaar in punten gelijk komen met Fortuna en RBC, maar het slechte doelsaldo geeft dan de doorslag. “Eigenlijk staan we dus niet één, maar twee punten achter”, zegt Almere-coach Dick de Boer tegen FCUpdate.nl.

“Voor mijn spelers is dit de belangrijkste wedstrijd uit hun leven”, vervolgt de coach. “We zijn van ver gekomen en hebben de laatste weken enorm veel progressie geboekt, terwijl de druk er toen al vol op stond bij ons. We hebben gedaan wat we moesten doen, maar het kan niet genoeg zijn. Zo realistisch moet je zijn.”

Dick de Boer

Dick de Boer

Zes strafpunten, vroeg in het seizoen 12-1 verliezen bij Sparta, een trainerswissel en een geweldige eindsprint: het was me het seizoen wel voor Almere. “Saai was het niet, nee”, lacht De Boer. “Als we het nu nog redden, voelt dat voor ons als het winnen van de Champions League. Vrijdag is onze Champions League-finale.”

Update: RBC kreeg woensdag drie punten in mindering van de KNVB. Door de straf zijn de Brabanders hekkensluiter geworden in de Jupiler League.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen