Door Champions League naar Jupiler League

2 mei 2011, 15:30

John Feskens was er in 1987 als speler bij toen Willem II promoveerde naar de Eredivisie. Van promovendus groeide de ploeg toen uit tot stabiele middenmoter en zelfs tot subtopper en Champions League-deelnemer. Nu is Willem II terug bij af. Met Feskens als coach degradeerden de Stoere Kerels naar de Jupiler League.

Het is nog maar twaalf jaar geleden dat Willem II als tweede eindigde in de Eredivisie. De ploeg van coach Co Adriaanse mocht een seizoen later deelnemen aan de Champions League en bloeide in al zijn glorie. Alles leek mogelijk in Tilburg.

2000

2000

Na de tweede plaats in 1999 ging het snel met Willem II. Snel de verkeerde kant op, welteverstaan. Een jaar later werd de club negende en na nog een paar seizoenen in de middenmoot, eindigde de ploeg in 2006, slechts zeven jaar na de tweede plek, ineens als zeventiende. Via de nacompetitie wist de ploeg zich nog te redden, maar Willem II was zijn status als stabiele eredivisieclub kwijt. Na twee vijftiende en een twaalfde plek werd de ploeg vorig jaar opnieuw zeventiende. De directe degradatie van dit seizoen is eigenlijk niet meer dan een logisch gevolg daarvan.

spandoek kampioen

spandoek kampioen

De club ondergaat sowieso een metamorfose. Met Jurgen Streppel krijgt Willem II een nieuwe hoofdcoach en de meeste van de huidige spelers hebben een aflopend contract en zullen vertrekken. Dat is misschien maar goed ook, want slechts een enkeling maakte na de degradatie echt een geslagen indruk. De meeste spelers ondergingen de afgang gelaten. Het verval van de club leek ze weinig te deren. “Tsja”, verzuchtte clubman Feskens. “Er zit weinig emotie en betrokkenheid in deze spelersgroep. Bovendien gingen bij tegenslagen de koppies snel naar beneden.”

Aan Feskens, Jurgen Streppel en de nieuwe technisch directeur Marc van Hintum nu de taak om de Stoere Kerels van Willem II hun spierballen terug te geven.

Roland Mather

Twitter: @rolandmather

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen