Koploper Genk pakt drie punten bij Lokeren

Ger
1 mei 2011, 22:27

Racing Genk heeft zondag een belangrijke overwinning geboekt in de strijd om de Belgische voetbaltitel. De lijstaanvoerder won in de play-offs de uitwedstrijd tegen SC Lokeren: 0-2.

Binnen een kwartier kwam Genk al op voorsprong via Eric Matoukou. Na een ruim een uur moest Lokeren verder met tien man door een rode kaart voor Jeremy Taravel. Zijn overtreding leverde Genk een strafschop op die werd gemist door Elianiv Barda. Pas in blessuretijd volgde de definitieve beslissing door een treffer van Marvin Ogunjimi.

Genk staat met nog vier wedstrijden te gaan drie punten voor op naaste belagers Standard Luik en Anderlecht, dat eerder op 0-0 bleef steken tegen Club Brugge. De Brusselse equipe deed zichzelf zondag tegen Brugge tekort. De ploeg was met name voor rust oppermachtig maar te slordig in de afwerking.