Rutten gokt op 'rare uitslag' in Heerenveen

29 april 2011, 14:48

Fred Rutten heeft de landstitel nog niet uit zijn hoofd gezet. Na de nederlaag bij Feyenoord is PSV gezakt van de eerste naar de derde plaats en is de ploeg afhankelijk van anderen om nog kampioen te worden, maar Rutten blijft positief.

"Als er nog een kans is, moet je er voor strijden. Je moet twee wedstrijden winnen, dan heb je in ieder geval Champions League-voorronde", zegt Rutten op de PSV-website. Hij hoopt op puntverlies van rivaal Ajax bij Heerenveen. "In Heerenveen kan wel eens rare uitslag worden en dan is alles in de laatste wedstrijd weer open."

"Maar het gaat om zondag: Vitesse", benadrukt de oefenmeester meteen. "Dat is de focus die ik als coach en wij als spelers moeten hebben. We moeten het maximale uit die twee wedstrijden halen. Wat we dan hebben, zien we dan wel."

Rutten mist dit weekend tegen Vitesse de geschorsten Erik Pieters, Stanislav Manolev en Jeremain Lens. Bovendien is het onzeker of Ola Toivonen mee kan doen. De Zweedse aanvaller heeft weer last gekregen van zijn hamstring. "Met Ola moet ik nog een slag om de arm houden, we moeten kijken hoe het er zaterdag uitziet."

Wie er ook op het veld staan voor PSV, het doel is volgens Rutten helder: "Drie punten in huis houden. Vitesse komt hierheen om gas te geven, ze hebben nog een punt nodig. Wij zullen alles geven en hebben hopelijk na kwart over vier een goede uitgangspositie. We moeten ons bezighouden met de eerste wedstrijd en dat is Vitesse. Wat er op de andere velden gebeurt, dat zij zo. We moeten zelf winnen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen