Sigthórsson: "Het was mentaal niet best"

Koen Freriks
24 april 2011, 11:00   Bijgewerkt: 24 april 2011, 11:25

AZ beleefde zaterdag een bijzonder slechte avond in Tilburg. Kolbeinn Sigthórsson, dit seizoen toch al goed voor dertien Eredivisie-treffers, kon ondanks één doelpunt een verlies tegen Willem II ook niet voorkomen. De IJslandse spits was na afloop boos op zichzelf en zijn teamgenoten.

“Dit was inderdaad niet wat we ervan verwacht hadden”, aldus Sigthórsson op de website van AZ. “We begonnen nog wel overtuigend met een goede kans voor Brett Holman, maar daarna maakten zij een prachtig doelpunt. Daar konden we in principe weinig aan doen. Ik vond ons eigenlijk beter en we domineerden de wedstrijd. Met enig geluk kwamen we terug in het duel. Ik schatte goed in dat Marlon Pereira de bal op die manier zou inspelen, waarna ik ertussen kwam en scoorde. Na die gelijkmaker dacht ik dat we door zouden drukken. Verder hebben we echter vrij weinig gecreëerd. We kwamen er steeds net niet lekker doorheen.”

“De tweede helft begonnen we ontzettend slap”, ging de topscorer van AZ verder. “We waren totaal niet fel en lieten het in de persoonlijke duels afweten. Heel vreemd, aangezien we in de rust een duidelijk plan hadden afgesproken. Dat doelpunt van Evgeniy Levchenko vanuit een hoekschop was een logisch gevolg. We stonden organisatorisch helemaal niet goed. Willem II speelde heel gedurfd voetbal, met bijna over het hele veld man tegen man. Dat kostte ons heel veel kracht. Maar we zijn fysiek in goede conditie, dus dat zou het probleem niet mogen zijn. Het zat vandaag mentaal gewoon niet goed.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen