Red Bull haakt af in titelrace na thuisnederlaag

23 april 2011, 20:22   Bijgewerkt: 24 april 2011, 12:18

Red Bull Salzburg lijkt definitief afgehaakt in de strijd om de Oostenrijkse landstitel. Zaterdag verloor de titelhouder, onder leiding van interim-coach Ricardo Moniz, met 3-2 van middenmoter Wacker Innsbruck.

Red Bull, waar David Mendes da Silva al na 21 minuten geblesseerd naar de kant moest, kwam al na negen minuten met 1-0 achter via Julius Perstaller. Maar Milan Dudic en Gonzalo Zarate bogen de score binnen een kwartier om in een voorsprong van die Bullen. In de eerste achttien minuten na de rust ging het echter toch weer verkeerd voor hen. Goals van Perstaller en Merino kwamen ze niet meer te boven.

Red Bull zakt door de nederlaag naar de vijfde positie. De achterstand op koploper Sturm Graz, dat eerder op de dag uithaalde bij SV Kapfenberg (0-5), bedraagt nu vijf punten. Er zijn nog zes wedstrijden te spelen in de Oostenrijkse Bundesliga.