Opgejaagd FC Utrecht mist Nesu en Duplan

22 april 2011, 15:28

Het is vijf voor twaalf voor FC Utrecht. Vier nederlagen op rij hebben er voor gezorgd dat de ploeg plotseling alle zeilen bij moet zetten om de play-offs te halen. Vier ploegen staan binnen twee punten en dus moet Utrecht snel punten pakken.

"We hebben vier keer op rij verloren en moeten nu winnen willen we mee doen aan de play-offs. Vorige week hadden we de mazzel dat concurrenten punten verspeelden", zegt coach Ton du Chatinier op de website van zijn club. Ondanks de slechte reeks blijft de oefenmeester vol vertrouwen. "Als we na de wedstrijd van zondag nog steeds op de achtste plaats staan, dan gaan we het halen", stelt hij.

Zondag, thuis tegen Vitesse, mist Du Chatinier de beoogde basisspelers Edouard Duplan en Mihai Nesu wegens blessures. Om dezelfde reden zijn ook Mark van der Maarel (lies), Ismo Vorstermons (hoofd), Leon de Kogel (enkel) en Jacob Mulenga (knie) niet beschikbaar. Kevin Strootman is daarentegen wel weer inzetbaar.

Du Chatinier verwacht niet voor verrassingen te komen te staan tegen Vitesse. "Ze spelen afwachtend, leunen bij voorkeur achterover en proberen er dan in de omschakeling snel uit te komen en via Aissati de spitsen te bereiken. Dat spelletje spelen ze zowel uit als thuis. We moeten zondag dus zorgen dat we niet net als tegen Heerenveen vergeten te verdedigen. We gaven in Friesland de goals wel heel eenvoudig weg en liepen met teveel mensen voor de bal", aldus de oefenmeester.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen