"Twee fouten van mij, twee doelpunten tegen"

11 april 2011, 08:33

Met gezichten waar het chagrijn van af droop maakten de spelers van PSV zondag het verplichte rondje langs de verzamelde media. Het 2-2 gelijkspel op eigen veld tegen SC Heerenveen was als een mokerslag aangekomen, zeker omdat concurrent FC Twente eerder op de dag punten gemorst had tegen Roda (1-1). “We hebben hier een enorme kans laten liggen”, verzucht Jeremain Lens.

De opdracht voor PSV leek zo eenvoudig: thuis winnen van SC Heerenveen, dat al enige tijd hopeloos uit vorm is. Als dat zou lukken, was de koppositie weer terug geweest en had PSV, met nog vier speeldagen te gaan, alles in eigen hand gehad. Na een moeizame eerste helft leek dat ook te gaan lukken, want gelegenheidsspits Jeremain Lens frommelde na een uurtje de 1-0 achter Stuhr-Ellegaard. Het wachten leek op de 2-0, maar binnen een tijdsbestek van vijf minuten keerde het duel volledig.

Achteraf drong de vraag zich op of Pieters wel had moeten spelen tegen Heerenveen. De linksback sukkelt al weken met lichte blessures en is verre van fit. “Tsja. Na de wedstrijd tegen Benfica heb ik gezegd dat het aan de trainer is om in te schatten of ik kan spelen. Misschien moet ik mezelf meer in bescherming nemen en alleen spelen als ik honderd procent fit ben. Voor de return tegen Benfica ben ik geschorst, dus de komende dagen kan ik rustig herstellen. Daarna zien we wel.”

Jeremain Lens sluit zich daar bij aan. “We moeten het positief blijven bekijken, ondanks dat het nu even flink tegen zit. Misschien hebben we deze tegenslagen nodig om er weer bovenop te komen. Zeker is echter dat we hier een enorme kans hebben laten liggen. Het gelijkspel van FC Twente tegen Roda JC gaf ons extra motivatie om hier te winnen en ik had ook echt niet gedacht dat het zo zou lopen, we hadden nu gewoon weer eerste kunnen staan. Maar we moeten verder, richting het slot van de competitie. Het blijft waarschijnlijk tot de laatste speeldag spannend.”

Dat laatste is vrijwel zeker, want met nog vier speeldagen te gaan in de Eredivisie staan maar liefst drie teams binnen drie punten van elkaar. Door de problemen van FC Twente en PSV is ook het al afgeschreven Ajax namelijk weer helemaal aangesloten. “Ja, we maken het lekker spannend hè”, besloot Pieters met een cynisch lachje. “Leuk voor de neutrale fans, maar ik had het liever anders gezien.”

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen