Dure uitglijder PSV tegen SC Heerenveen

10 april 2011, 18:19   Bijgewerkt: 10 april 2011, 18:37

De koppositie in de Eredivisie blijft in handen van FC Twente. PSV had de ploeg uit Enschede zondag kunnen inhalen, maar leed op eigen veld duur puntverlies tegen SC Heerenveen. In blessuretijd redde Ola Toivonen een punt (2-2).

Tegen Heerenveen koos PSV-trainer Fred Rutten voor een nieuwe voorhoede. Tot opluchting van veel supporters haalde hij Marcus Berg uit het elftal en zette hij Zakaria Labyad in de basis. Het was pas de eerste basisplaats van het seizoen voor de 18-jarige aanvaller, die afgelopen donderdag tegen Benfica (4-1) als invaller het enige Eindhovense doelpunt maakte.

Een fluitconcert daalde na de eerste 45 minuten neer op de thuisploeg, maar in de eerste fase van de tweede helft zette PSV orde op zaken. Nadat Balazs Dzsudzsak al de paal geraakt had, opende Jeremain Lens na een uurtje de score. Na een goede actie van Labyad frommelde hij de bal vanuit de draai in de verre hoek. Diezelfde Lens leek er even later ook 2-0 van te maken, maar zijn doelpunt na een vrije trap van Dzsudzsak werd (terecht) afgekeurd wegens buitenspel.

PSV profiteerde en dankzij een intikker van Toivonen pakte de ploeg toch nog een puntje. Toivonen raakte daarbij echter geblesseerd en de kans dat hij dit seizoen nog in actie kan komen, lijkt klein. Dat is een zoveelste tegenvaller voor PSV, dat nu de hete adem van Ajax in de nek voelt. De voorsprong is nog maar één punt.