Wielaert: "Wij zijn natuurlijk geen Villarreal"

Koen Freriks
9 april 2011, 11:11   Bijgewerkt: 9 april 2011, 11:16

FC Twente moet zich na de deceptie in de Europa League zien te herpakken in de Eredivisie. De landskampioen ging met 5-1 onderuit tegen Villarreal. Zondag komt Roda JC op bezoek. Robbie Wielaert blikt vooruit op de ontmoeting met zijn oude club.

"Ik heb er wel een goed gevoel over. Dit seizoen zijn we vooral goed tegen de grotere tegenstanders, de clubs die boven ons staan", merkt Wielaert op in gesprek met Voetbal International. "Zowel qua resultaten als spel presteren we dan beter dan tegen de mindere goden. Ons spel is volgens mij ook uitermate geschikt om tegen Twente te gebruiken, met snelle mensen voorin en diepgaande middenvelders."

"Je ziet dat veel tegenstanders het tegen ons proberen met drie verdedigers, net als Twente donderdag ook speelde tegen Villarreal. Maar dat pakte niet echt goed uit. Het is moeilijk te zeggen of de nederlaag in Spanje invloed heeft op de wedstrijd van zondag. Twente zit in een ritme van twee wedstrijden per week en heeft voldoende tijd om te herstellen, al gaat dat natuurlijk wel makkelijker na een overwinning dan na een nederlaag. Ze zullen best een tikkie hebben gehad, maar wij zijn natuurlijk geen Villarreal."

"Als wij het spel niet zelf hoeven te maken kunnen we uitstekende resultaten behalen met onze speelwijze. De uitwedstrijden tegen PSV en Ajax verloren we, maar volgens mij speelden we ook toen goed en kregen we in Amsterdam bijvoorbeeld ook de eerste kansen op een doelpunt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen