FC Twente voelt zich weer onoverwinnelijk

4 april 2011, 08:25

Een toevalstreffer, een succes dat niet te evenaren viel. Dat werd vorig seizoen gezegd over de landstitel van FC Twente. Maar met nog vijf speeldagen te gaan lonkt, met een compleet nieuwe ploeg, opnieuw het kampioenschap. Bovendien zit FC Twente ook nog in de Europa League en de KNVB Beker. Wout Brama weet hoe dat komt. “Vers bloed heeft voor een andere dimensie gezorgd.”

Het succes van FC Twente is des te opmerkelijker omdat de ploeg deze zomer opnieuw kon beginnen. Een handvol spelers, plus de coach, vertrok. Zaterdag tegen PSV stonden slechts drie spelers aan de aftrap, die op 2 maart 2010 in de basis stonden in de kampioenswedstrijd tegen NAC. Bart Buysse, Roberto Rosales, Rasmus Bengtsson, Denny Landzaat, Nacer Chadli en Emir Bajrami stonden toen nog niet onder contract in Enschede, terwijl Mihaylov en De Jong bankzitter waren.

Niemand in Enschede praat nog over Blaise N’Kufo, Kenneth Perez, Sander Boschker of Miroslav Stoch, sterkhouders van vorig seizoen. Met Peter Wisgerhof, Wout Brama en Theo Janssen staat het geraamte van vorig seizoen nog, de rest is nieuw. Volgens Brama is dat één van de succesfactoren. Toen AZ kampioen werd, zakte het een seizoen later met vrijwel dezelfde selectie ver weg. Twente blijft, met een nieuwe trainer en nieuwe spelers, gewoon de dienst uitmaken in Nederland.

Door de vernieuwingen begon FC Twente het seizoen moeizaam met twee gelijke spelen, maar daarna ging het steeds beter. Dankzij de zege op PSV staat het weer aan kop in de Eredivisie. Bovendien doet het nog volop mee in de Europa League en KNVB Beker. “Die zeges in Europa hebben ons veel vertrouwen gegeven”, zegt Brama. “Er is, mede daardoor, weer iets onoverwinnelijks in de ploeg geslopen.”

Twente kan nog drie prijzen pakken, maar kan ook nog overal naast grijpen. Gelukkig is er, als zoiets ter sprake komt, altijd nog de Tukkerse nuchterheid van Brama. “We doen nog mee om alle prijzen, dat lijkt me alleen maar positief. We hadden ook in januari al op alle fronten uitgeschakeld kunnen zijn. Dan lijkt me dit toch beter.” 

Roland Mather

Twitter: @rolandmather

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen