Swerts: "Vooral voor Maarten een vervelende avond"

Koen Freriks
3 april 2011, 10:59

Feyenoord-back Gill Swerts dacht zaterdag na afloop van de verloren wedstrijd tegen AZ totaal niet aan zijn rode kaart. De Belg maakte zich zorgen om de vleeswond van zijn landgenoot Maarten Martens, die hij had veroorzaakt. "Het is voor mij een vervelende avond, maar voor Maarten is het natuurlijk nog veel erger", aldus een aangeslagen Swerts na afloop. 

"Voordat zo'n wond dicht is, ben je wel vier à vijf weken verder", vervolgt hij tegenover RTV Rijnmond. "De kans dat hij dit seizoen nog in actie komt, is redelijk klein. Op het veld heb ik zijn ogen dichtgedaan toen ik hem hoorde schreeuwen. Ik zei dat hij niet moest kijken en daarna ben ik in de kleedkamer bij hem geweest. Je wenst niemand zoiets toe en dan is het ook nog eens Maarten. Iemand die je goed kent en een goede vriend van je is."

"Ik denk dat hij ook wel weet dat er geen opzet in het spel was. Maar dat neemt niet weg dat ik me vanavond (zaterdag, red.) zwaar kut voel. Het was een ongelukkige situatie, dat gebeurt heel vaak in het voetbal, ook zonder schade. Op het veld had ik al door hoe ernstig het was, ook omdat Maarten het uitschreeuwde van de pijn. Het enige waar ik blij mee kan zijn is dat het geen beenbreuk betreft. Ik houd me nu totaal niet bezig met een sanctie."

Martens moest per brancard van het veld worden gedragen. De vleeswond die hij overhield aan de botsing was zo'n twintig tot 25 centimeter groot, vertelde AZ-trainer Gertjan Verbeek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen