Wisgerhof: "Lens sloeg die bal er gewoon uit"

3 april 2011, 07:01   Bijgewerkt: 2 april 2011, 22:05

De arbitragecommissie van de KNVB zal er niet rouwig om zijn dat FC Twente zaterdag van PSV won. Bij ieder ander resultaat was een blunder van arbiter Kevin Blom in de tiende minuut van de wedstrijd namelijk bijzonder pijnlijk geweest.

Blom zag, ongeveer als enige in het volgepakte stadion, niet dat een kopstoot van Luuk de Jong als een volleerd keeper van de lijn geslagen werd door Jeremain Lens. De leidsman moest een strafschop en rood geven, maar gaf helemaal niets. 

Peter Wisgerhof is blij dat, door de overwinning van zijn elftal, dat moment uit de schijnwerpers verdwenen is. "Nu denk ik er niet meer aan, maar als we hier punten hadden verloren was dat moment waarschijnlijk honderd keer herhaald op televisie. Het was natuurlijk ongelooflijk dat we geen strafschop kregen, Lens sloeg die bal gewoon uit het doel. Als je een penalty krijgt en PSV een rode kaart, was de wedstrijd al zo goed als beslist geweest", zei de verdediger na de wedstrijd tegen FCUpdate.nl.

Na de niet-gegeven penalty bleef het lang 0-0, tot invaller Bryan Ruiz een strafschop versierde. Amper in het veld ging hij naar de grond na licht contact met Marcelo. "Je merkte dat er iets gebeurde in het stadion, toen Bryan in het veld kwam", zegt Wisgerhof over de invalbeurt van de Costaricaan. "Ik zelf kreeg er ook een stoot adrenaline van. We waren al de betere ploeg, maar Bryan geeft ons net iets extra's."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen