Kums eerste zomeraanwinst SC Heerenveen

29 maart 2011, 17:53   Bijgewerkt: 29 maart 2011, 20:13

Sven Kums is de eerste versterking van SC Heerenveen voor volgend seizoen. De Belgische middenvelder (23) komt over van KV Kortrijk en heeft dinsdag een vierjarig contract getekend bij de Friese eredivisionist.

De transfer hing al enige tijd in de lucht. Kums is er desondanks niet minder blij mee. “De Nederlandse competitie is voor mij een logische stap in mijn carrière”, vertelt hij op de website van zijn nieuwe club. “Bij Heerenveen kan ik leren en beter worden.”

Kums, opgeleid door Anderlecht en ex-international van Jong België, kon ook naar een aantal andere clubs, waaronder Racing Genk. Hij verkoos Heerenveen echter boven de huidige nummer twee van de Belgische Pro League. “In Nederland wordt beter verzorgd voetbal gespeeld. Er worden minder fouten gemaakt. Ik mag graag de bal ‘voelen’ en verwacht dat de Hollandse speelstijl mij beter ligt. Het is altijd mijn ambitie geweest om in Nederland te spelen. Het moest nu gebeuren en Heerenveen lijkt mij de ideale club om mijn sportieve doelen te verwezenlijken. Ik heb alle opties goed afgewogen Heerenveen is sportief gezien de beste keuze.”

De mindere fase waarin Heerenveen al een aantal seizoenen verkeert, heeft zijn keuze niet beïnvloed. “Heerenveen heeft in het verleden aangetoond over genoeg potentieel te beschikken om mee te kunnen doen in de subtop. Ik vertrouw erop dat de problemen tijdelijk zijn.” Kenny Steppe, landgenoot van Kums en keeper bij Heerenveen, gaf hem bovendien advies. “Ik heb in de jeugd vaak tegen Kenny gespeeld. Ik heb hem gebeld en hij was alleen maar lovend over de club.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen