Ronaldinho leidt Barcelona langs Cadiz

30 april 2006, 00:14

FC Barcelona kan wellicht nog dit weekend officieel kampioen van Spanje worden. De Catalaanse ploeg won zaterdag met 1-0 van Cadiz, waardoor het gat met rivaal Valencia inmiddels opgelopen is tot elf punten. Beide ploegen hebben nog vier wedstrijden te spelen. Als Valencia zondag punten laat liggen tegen Alaves, is de landstitel voor Barcelona een feit.

Barcelona, met Van Bommel in het basisteam en Van Bronckhorst op de bank, kwam in het eigen Camp Nou feitelijk nog goed weg. Cadiz miste een paar uitstekende kansen. Doelman Valdes hield de koploper overeind met spectaculaire reddingen.

Het lankmoedige Barcelona verzuimde zelf ook de voorsprong uit te bouwen. Topscorer Eto'o (24 treffers) miste zelfs een strafschop, nadat Van Bommel was gevloerd.

In de slotfase maakte publiekslieveling Xavi zijn langverwachte rentree. De Spaanse international was door een knieblessure bijna vijf maanden uitgeschakeld. De 26-jarige middenvelder is net op tijd fit voor een paar prachtige voetbalmaanden: eerst met Barcelona de landstitel en de finale van de Champions League tegen Arsenal (17 mei), daarna het WK met Spanje in Duitsland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen