Capello blij met succesvol 4-3-3 systeem

Koen Freriks
27 maart 2011, 10:18

Het Engelse nationale team gaat steeds beter draaien. De Britten wonnen zaterdag het onderonsje van Wales, waardoor het met tien punten uit vier EK-kwalificatiewedstrijden koploper is in groep G. Bondscoach Fabio Capello probeerde een nieuw systeem uit en was zeer tevreden.

Capello stapte over op een echte Hollandse speelwijze, met een diepe spits en twee vleugelspelers, die het veld breed hielden. Het 4-3-3 systeem sloeg aan, merkte Capello. "We hebben heel goed gespeeld. We hebben de bal snel rondgespeeld, zelf kansen gecreëerd en geen enkele weggegeven aan Wales", concludeerde de Italiaan tegen Sky Sports.

"Ik koos om Rooney en Young een nieuwe positie te geven (op de flanken, red.)", vervolgt Capello. "Als we verdedigen, blijven we wijd staan. De tactiek om bij balverovering direct Rooney in te spelen, werkt goed."

Rooney mist overigens de volgende wedstrijd, omdat hij tegen Wales een fatale gele kaart pakte. "Ik weet het, dat heb ik hem ook verteld na de wedstrijd. Dat is geen goed nieuws voor ons."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen