Groep F: Grieken lossen Kroatië af aan kop

26 maart 2011, 22:27   Bijgewerkt: 27 maart 2011, 01:53

Kroatië heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door het kwalificatieduel op weg naar het EK 2012 tegen Georgië te verliezen. De ploeg van bondscoach Slaven Bilic leed een 1-0 nederlaag tegen de Georgiërs, waardoor spanning in de groep weer helemaal terug is. Griekenland maakte dankbaar gebruik van de misstap van de Kroaten. Het Zuid-Europese land nam de koppositie over door een 1-0 zege te boeken op bezoek bij Malta

De ploeg van bondscoach Slaven Bilic speelde afwachtend en leek voor een puntje te zijn afgereisd naar Tbilisi. De missie van Kroatië, waar voormalig SC Heerenveen-speler Daniel Pranjic mocht invallen, leek te slagen maar in blessuretijd kreeg het elftal toch de deksel op de neus. Levan Kobiashvili bezorgde de thuisploeg in extremis drie kostbare punten. 

Griekenland  zal Kobiashivili dankbaar zijn voor zijn late treffer. De Zuid-Europeanen wonnen zelf met 1-0 van Malta, waardoor de ploeg Kroatië afloste als leider in de groep. De Grieken, die in de 84ste minuut met tien man kwamen te staan nadat Sokratis Papastathopoulos rood had gekregen, leken af te koersen op een doelpuntloos gelijkspel. In de allerlaatste minuut was daar echter Vasilis Torosidis, die zijn ploeg de overwinning schonk.

Israël wist in dezelfde poule op eigen bodem af te rekenen met Letland, waardoor het de hoop op een EK-ticket levend hield. Elyaniv Barda bracht zijn ploeg na een kwartier spelen aan de leiding. Na rust kwam Letland via Kaspars Gorkss nog wel op gelijke hoogte, maar Biram Kayal bezorgde Israël alsnog de kostbare overwinning.

Griekenland gaat nu met elf punten uit vijf duels aan kop in poule F. Kroatië staat door het verlies tweede met tien punten, gevolgd door Georgië met negen punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen