Amrabat in Turkije: "Competitie ligt me wel"

24 maart 2011, 08:57   Bijgewerkt: 24 maart 2011, 09:03

Na een half jaar bankzitten bij PSV koos Nordin Amrabat deze winter eieren voor zijn geld. De aanvaller vertrok naar het Turkse Kayserispor, waar hij weer wekelijks aan spelen toekomt. Spijt van zijn overstap heeft hij dan ook zeker niet.

"De competitie ligt me wel. Ik ben snel en kan een mannetje uitspelen. Tegen zulke spelers voetballen de backs hier niet graag. Inmiddels is het een stuk lastiger. Sinds Hakan Sükür me de hemel in heeft geprezen, krijg ik dubbele dekking. Toch is het een goede keuze geweest, want ze benutten me hier op mijn sterke punten", zegt de voormalig international van Jong Oranje in Voetbal International.

Amrabat bewaart, ondanks zijn vervroegde vertrek, geen slechte herinneringen aan bij PSV. "Ik zat er op een dood spoor. Jeremain Lens werd voor veel geld gekocht van AZ en op mijn favoriete plaats deed Balázs Dzsudzsák het qua rendement geweldig. Als ik mocht invallen, wilde ik me veel te geforceerd bewijzen en dan ging het mis. Het begin, onder Huub Stevens, verliep naar behoren en na zijn vertrek had ik ook een goede periode onder interim-coach Dwight Lodeweges. Na de komst van Fred Rutten kreeg eerst Danko Lazovic de voorkeur en daarna werd Lens voor veel geld gekocht."

Over Rutten is de 23-jarige aanvaller vol lof. "Rutten wilde me houden, maar ik zag geen toekomst meer en wilde weg. Als mens heb ik Rutten hartstikke hoog zitten, echt een fijne man, eerlijk ook. We smsen nog steeds. Maar aan een trainer die je niet opstelt, heb je uiteindelijk niets, hè? Ik ben voetballer, geen bankzitter

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen