Charleroi weet niet te profiteren van inhaalduel

23 maart 2011, 23:45   Bijgewerkt: 24 maart 2011, 00:14

Cercle Brugge heeft woensdagavond in de inhaalwedstrijd in de Belgische competitie de zorgen vergroot voor Charleroi. Cercle won op bezoek bij de hekkensluiter met 0-3. Het gat met nummer vijftien KAS Eupen blijft daardoor vier punten voor de Zebra's.

Een doelpunt van Bernt Everns zette de bezoekers op het goede spoor. Nadat Dominic Foley vlak na rust Cercle met een rake penalty op 0-2 had gezet en Charleroi even later met tien man kwam te staan, nadat Naïm Aarab zijn tweede gele kaart had gekregen, bracht Frederik Boi vijf minuten voor tijd de eindstand op het scorebord.

De rode lantaarndrager in de Pro League liet hierdoor na te profiteren van het besluit van het Belgische Arbitragecomité voor de Sport (BAS), dat eerder de reglementaire 0-5 zege van Cercle had geschrapt. Die was toegekend door de Belgische voetbalbond, omdat het de schuld van de thuisploeg zou zijn geweest dat het veld in Charleroi begin december niet bespeelbaar was en het duel daardoor afgelast werd.