Ook Van Basten wil trainer worden bij Sporting

Ger
20 maart 2011, 09:10   Bijgewerkt: 20 maart 2011, 10:22

In de verkiezingsstrijd bij Sporting Lissabon spelen steeds meer Nederlanders een rol. Na Frank Rijkaard is ook Marco van Basten officieel naar voren geschoven als kandidaat-trainer van de Portugese club. De voormalig oefenmeester van Oranje en Ajax is de troefkaart van Bruno Carvalho, die op 26 maart tot preses van Sporting hoopt te worden uitgeroepen.

Voor Van Basten was met Rijkaard al een andere oud-bondscoach van het Nederlands elftal betrokken bij de verkiezingsstrijd. De voormalig middenvelder - en oud-ploeggenoot van Van Basten - gaat als trainer van Sporting aan de slag als José Dias Ferreira, een andere kandidaat, voorzitter wordt bij de club uit Lissabon. Rijkaard heeft inmiddels een principeakkoord gesloten over een contract voor twee jaar.

Van Basten werd zaterdagavond in het Zuid-Europese land gepresenteerd tijdens een persconferentie voor een paar honderd supporters van Sporting. "Het is geweldig om het enthousiasme bij de achterban te zien. Ik wil de club graag laten terugkeren naar de top", zei de voormalig steraanvaller, die regelmatig werd onderbroken door het gejuich van de fans van Sporting.

"Ik hoop dat we goede spelers kunnen kopen en een waardige tegenstander zullen vormen voor FC Porto en Benfica. De fans verdienen het dat Sporting kampioen wordt", aldus de Nederlander, geflankeerd door miljonair Carvalho. Mitchell van der Gaag, die al ervaring opdeed als trainer in Portugal, is aangewezen als toekomstige assistent van Van Basten.

Overigens hoopt presidentskandidaat Pedro Balthazar de supporters van Sporting te overtuigen met de Braziliaan Zico als nieuwe trainer en Royston Drenthe als nieuwe speler.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen