Lille grote winnaar in Franse Ligue 1

19 maart 2011, 22:48   Bijgewerkt: 19 maart 2011, 22:57

Lille OSC is weer een stapje dichter bij de eerste landstitel sinds 1954 gekomen. De Noord-Franse ploeg won zaterdag met 1-2 bij Stade Brest en zag de nummers twee en drie van de ranglijst, Stade Rennes en Lyon, onderling de punten delen (1-1).

Lille kwam in Brest op achterstand door een treffer van Benoit Lesoimier, maar wist deze achterstand door goals van Gervinho en Moussa Sow om te buigen in een voorsprong. Een belangrijke zege, zeker omdat Lyon en Stade Rennes elkaar even later punten afhandig maakten. Lyon leek te gaan winnen toen het, bij een 1-0 stand, met elf tegen tien kwam te spelen na een rode kaart voor Rennes-speler Montano. Een late treffer van Kevin Theophile Catherine bepaalde de eindstand echter op 1-1.

Door deze resultaten heeft Lille een gat van vijf punten geslagen. Stade Rennes is nog altijd de verrassende nummer twee, voor Lyon. Olympique Marseille kan later dit weekend klimmen naar plek twee, maar dan moet het de thuiswedstrijd tegen Paris Saint-Germain zien te winnen. De ploeg uit Parijs staat momenteel vijfde.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen