Manchester United laat pers in de kou staan

Ger
7 maart 2011, 10:40   Bijgewerkt: 7 maart 2011, 11:45

Trainers en spelers van Manchester United weigerden zondag de pers te woord te staan na de verloren uitwedstrijd tegen Liverpool (3-1). Ook rechtenhouders Sky Sports en TalkSport en het eigen tv-station MUTV kregen de titelhouder niet te spreken.

De beslissing om geen woord met de journalisten te wisselen was al voor het duel op Anfield Road genomen. Als een van de mediaorganisaties mocht besluiten een klacht in te dienen, zal de Premier League worden gedwongen maatregelen te nemen tegen United.

De persboycot is het gevolg van de uitgebreide aandacht in de Engelse media over de uitlatingen van manager Alex Ferguson aan het adres van arbiter Martin Atkinson. De Schot haalde vorige week dinsdag na de nederlaag tegen Chelsea (2-1) in een interview op het televisiekanaal van ManUnited fel uit naar Atkinson.

Ferguson staat overigens al sinds 2004 de BBC niet meer te woord. De manager is verbolgen over een documentaire van de Britse omroep over zijn zoon Jason, destijds werkzaam als zaakwaarnemer. Het is niet duidelijk of de staf en spelers van United deze week wel weer beschikbaar zijn voor journalisten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen