Huistra ziet spelers te snel van slag raken

Ger
7 maart 2011, 00:44   Bijgewerkt: 7 maart 2011, 00:55

Nog maar enkele weken geleden mocht FC Groningen stiekem dromen van een rol in de titelstrijd. Na de thuisnederlaag tegen Heracles Almelo (1-4) is de glans bij de noorderlingen echter compleet verdwenen. Trainer Pieter Huistra geeft na het derde verlies op rij toe zich zorgen te maken.

Maandenlang was FC Groningen achter PSV, FC Twente en Ajax de stabiele nummer vier van de Eredivisie. Na de remise bij De Graafschap (1-1), drie weken geleden, raakte de ploeg in een serieuze dip. De doelcijfers van de wedstrijden tegen Roda JC, Feyenoord en Heracles zijn bedroevend: drie doelpunten voor, dertien tegen. Zonder de geblesseerde topschutter Tim Matavz heeft de formatie van trainer Pieter Huistra de vierde plaats inmiddels uit handen gegeven aan ADO Den Haag.

{image[275630][left-half][]}FC Groningen speelde zondagmiddag tegen Heracles weliswaar een sterke eerste helft, maar mede door een gemiste penalty leverde het overwicht slechts één treffer op. Nadat de bezoekers uit Almelo in de 42e minuut plots de gelijkmaker scoorden, viel amper twee minuten later al de 1-2. "Eén hobbelbal die voor 1-1 zorgt en je ziet dat de jongens van slag zijn. Het geloof is in deze fase broos, dat baart me wel zorgen", laat Huistra tegenover FCUpdate.nl weten.

"Na rust wilden we ons herpakken, maar we vergaten te vaak vanuit onze organisatie te voetballen. De 1-3 vormde natuurlijk een mokerslag", gaat de tacticus verder. Ondanks de slechte serie wil Huistra niet van een crisis spreken. "We hebben een aardige eerste helft afgewerkt en ik blijf vertrouwen houden in de ploeg en het systeem. Dat hebben we eerder laten zien dit seizoen en ik ben er van overtuigd dat we dat weer voor elkaar krijgen."

De Fries in Groningse dienst stelt vast dat zijn selectie momenteel geen leiderstype heeft. "In de rust in de kleedkamer was het een stel makke lammeren. We zullen ons op verschillende terreinen moeten verbeteren als we nog wat willen. De spelers dienen te beseffen dat we nog veel hebben om voor te voetballen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen