Kuyt velt Manchester United met hattrick

Koen Freriks
6 maart 2011, 16:25   Bijgewerkt: 6 maart 2011, 17:26

Dirk Kuyt heeft Liverpool zondag een grote dienst bewezen. De Nederlandse aanvaller scoorde in de topper tegen aartsrivaal Manchester United liefst drie doelpunten: 3-1. Luis Suarez, de andere uitblinker, gaf twee assists. Liverpool klimt een plekje op de ranglijst en doet de koploper veel pijn. Arsenal kan volgende week op gelijke hoogte komen.

Het spitsenkoppel Kuyt-Suarez maakte veel indruk op Anfield Road. Suarez viel op door veel onnavolgbare acties, waarvan de fraaiste leidde tot de openingstreffer. De oud-Ajacied passeerde op kenmerkende wijze drie Mancunians en legde de bal op enkele centimeters voor de doellijn klaar voor de instormende Kuyt. Amper vijf minuten later, in de 39ste minuut, was de Nederlander opnieuw trefzeker. Nani gaf een kopbal in het eigen strafschopgebied volledig de verkeerde richting, waarna Kuyt van dichtbij Edwin van der Sar voor de tweede keer kon kloppen. 

Manchester United kon daar in de eerste helft alleen een schot van Dimitar Berbatov op de paal tegenover stellen. De ploeg van Sir Alex Ferguson moest na rust komen, maar de labiele defensie, waarin sterkhouders Nemanja Vidic en Rio Ferdinand nodig werden gemist, had veel moeite met het dynamische spelende Liverpool. Met spelers als Kuyt en Suarez, maar ook Steven Gerrard en Raul Meireles beschikte de thuisploeg over veel 'lopers'. 

Nadat een inzet van Berbatov nog van de lijn werd gehaald, besliste Kuyt de wedstrijd even later definitief. Hij maakte opnieuw een echt spitsendoelpunt. Van der Sar ging in de fout bij een harde vrije trap van Suarez en zag de alert meegelopen landgenoot de bal voor zijn neus wegtikken. Recordaankoop Andy Carroll (40 miljoen euro) mocht een kwartier voor tijd zijn debuut maken. Suarez werd twee minuten voor het eindsginaal beloond met een publiekswissel. Dat Javier Hernandez er uiteindelijk 3-1 van maakte, zal alleen opgemerkt worden in de statistieken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen