Kalezic: "Slechtste thuisduel van het seizoen"

5 maart 2011 – De Graafschap boog vrijdagavond in de slotfase een 0-1 achterstand om in een 2-1 zege tegen Willem II. Op de eigen Vijverberg wist de formatie uit Doetinchem op die manier toch drie punten over te houden na een slechte wedstrijd. Ook trainer Darije Kalezic realiseerde zich dat zijn ploeg, gezien het vertoonde spel, zich gelukkig mocht prijzen met de overwinning.

"Vanaf de eerste minuut spelen we al een erg moeilijke wedstrijd, een echte 0-0-wedstrijd", weet de oefenmeester te vertellen op de website van zijn club. "Ik wil meteen even kwijt dat dit onze slechtste wedstrijd van het seizoen op De Vijverberg was."

"We creëerden maar één kans voor rust. De reden daarvoor was dat we ons ding niet deden. En als we dat niet doen, niet met pressie vooruit voetballen, veel inzet leveren en keihard strijden en werken voor elkaar, dan gaat het op deze manier", gaat Kalezic verder.

Nadat Juha Hakola in de 78e minuut de hekkensluiter op voorsprong had gezet, bezorgden treffers van Rydell Poepon en Hugo Bargas De Graafschap alsnog de drie punten. "Het team heeft wederom haar kracht getoond en de 0-1 omgezet naar 2-1. Dat is voor de zoveelste keer dit seizoen", prijst de coach de veerkracht van zijn team.

Als gevolg van de zege stijgen de Superboeren naar de twaalfde plaats in de Eredivisie en nemen daardoor afstand van de onderste regionen. Het gat naar nummer zestien Excelsior bedraagt nu acht punten. "Deze overwinning is een hele belangrijke. Acht wedstrijden voor het einde staan we al op dertig punten en daarmee is rechtstreekse handhaving een stap dichterbij. Daar ben ik zeer tevreden mee", aldus Kalezic.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 30 maart 2020

  2. zondag 29 maart 2020

  3. zaterdag 28 maart 2020