Heerkes na verlies: "Is wellicht kinderlijkheid"

5 maart 2011 – Willem II mocht vrijdagavond diep in de tweede helft hopen op drie punten, nadat Juha Hakola in de 78ste minuut de 0-1 liet aantekenen voor de hekkensluiter tegen De Graafschap. Treffers van Rydell Poepon en Hugo Bargas zorgden er echter voor dat het de formatie uit Doetinchem was, die uiteindelijk met de zege aan de haal ging. Trainer Gert Heerkes van de Tilburgers realiseerde zich na afloop dat zijn ploeg dure punten had verspeeld in de strijd tegen degradatie.

"Het was een gelijkwaardige wedstrijd, er gebeurde niet heel veel. Beide partijen creëerden heel weinig. Dan kom je uiteindelijk toch nog met 0-1 voor, maar dan geven we in de laatste tien minuten twee goals weg”, gaf Heerkes zijn visie op de wedstrijd voor de camera's van Eredivisie Live. "Dit was een wedstrijd waarin we minimaal een punt moesten halen. We kregen de drie punten zelfs in de schoot geworpen, maar dan geven we de wedstrijd toch nog weg."

De oefenmeester baalt er van dat de Tricolores in Doetinchem verzuimden de aansluiting te vinden met de nummer zeventien van de Eredivisie VVV Venlo. "Dit is niet de eerste keer dit seizoen, dat we een duel door onze vingers laten glippen. Misschien is het kinderlijkheid, ik heb geen idee. Zo maken we het onszelf wel heel erg moeilijk. We hadden de aansluiting kunnen maken, dus dit doet heel veel pijn. Het was een ideaal scenario, maar dan laten we het op zo'n manier lopen. Dit is eigenlijk de eerste keer dat ik ergens meer woorden meer voor heb."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 19 oktober 2020