De Boer: "Was niet tevreden over El Hamdaoui"

3 maart 2011 – Frank de Boer besloot donderdagavond tijdens de door Ajax gewonnen halve finale in het nationale bekertoernooi tegen RKC Waalwijk (5-1) geen beroep te doen op enkele basiskrachten. De oefenmeester van de Amsterdammers wisselde Mounir El Hamdaoui halverwege de wedstrijd omdat hij niet tevreden was over de spits. Het publiek in de Amsterdam ArenA begroette de ingreep van de trainer met luid applaus.

"Ik was inderdaad niet tevreden over hem", verklaarde De Boer na afloop. "Hij leed veel balverlies en zag Lorenzo Ebecilio een keer over het hoofd. Ik moet in het belang van Ajax handelen. Natuurlijk kunnen we een goede El Hamdaoui goed gebruiken. Hij heeft veel individuele kwaliteiten, maar moet die wel goed gebruiken. Ik hoor ook dat het publiek kritisch op hem is. Maar daar moet hij zich overheen voetballen." 

De oefenmeester was blij dat een matige eerste helft gevolgd werd door een goede laatste 45 minuten."In de eerste helft speelden we slordig en leden we veel balverlies. Na rust ging het gelukkig beter en hebben we tot de laatste minuut voor nog meer doelpunten gevochten. Dat waren we ook wel verplicht aan onze supporters."

De Boer bedankte na de bekerzege de supporters. "Zij hebben vanavond eigenlijk gewonnen. Ik vond het leuk dat de fans zich zo lieten horen. Er zaten toch weer ruim 28.000 mensen in de ArenA. Gelukkig hebben we ze vooral in de eerste helft wat kunnen bieden."


gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 12 augustus 2020

  2. dinsdag 11 augustus 2020

  3. maandag 10 augustus 2020