Huntelaar hoopt op rentree tegen Valencia

Huntelaar hoopt op rentree tegen Valencia

3 maart 2011 – Klaas-Jan Huntelaar haakte een dag voor het bekerduel tegen Bayern München af met een knieblessure. De spits van Schalke 04 zag zijn club met 1-0 winnen, waardoor de Königsblauen zich mogen opmaken voor een finale tegen MSV Duisburg. De goalgetter hoopt komende woensdag zijn rentree te kunnen maken in het Champions League-duel tegen Valencia.

"Dat we de bekerfinale hebben gehaald is echt gaaf", laat Huntelaar weten aan Voetbal International. "In Duitsland leeft dat heel erg, en zeker ook bij onze supporters. Zelf verheug ik mij er ook enorm op. Met Ajax heb ik in Nederland twee keer de bekerfinale gespeeld. In Duitsland is het een ware happening. Voor Schalke is het helemaal mooi, omdat voor ons in de competitie weinig meer valt te halen."

De international van Oranje ziet nog perspectief voor Schalke in de Duitse competitie dit seizoen. "Wij staan tiende en hebben zes clubs boven ons die strijden om Europees voetbal. Het ligt allemaal heel dicht bij elkaar."

The Hunter hoopt in de return tegen Valencia weer van de partij te zijn. "Die knieblessure is wel irritant. Ik richt me op Valencia, maar bekijk het van dag tot dag. Ik liep de blessure een dag voor de halve finale op. Het gebeurde tijdens een positiespel op de laatste training. Ik probeerde de bal te pakken, zette mijn been erin en hoorde iets van een knik. De binnenband van mijn rechterknie is verrekt. Het heeft even tijd nodig om de knie weer stabiliteit te geven. Het gaat alweer heel wat beter."

De eerste confrontatie tussen Schalke en de Spanjaarden eindigde in 1-1.

gerelateerd