Sarota over vechtpartij: "Chaos brak los"

Ger
3 maart 2011, 14:54   Bijgewerkt: 3 maart 2011, 15:34

Bij Adam Sarota zit de schrik er nog goed in, een dag na de bekerwedstrijd tegen FC Twente in Enschede (1-0). De middenvelder van FC Utrecht werd samen met ploegmaten Frank Demouge en Ismo Vorstermans, en het broertje van vleugelspeler Tommy Oar na afloop van het duel belaagd door fans van de thuisclub.

Het incident vond plaats toen het viertal naar de parkeerplaats liep en een soort supportershome passeerde. "Daar stonden twee groepen iets uit elkaar. Wij moesten er dus wel tussendoor lopen", legt Sarota, die evenals Demouge en Vorstermans niet tot de wedstrijdselectie behoorde, uit op de website van Sport-Promotion. "Toen we zo'n beetje in het midden waren, werd er plotseling geroepen dat er Utrechters waren. Toen brak de chaos los. Er werd getrokken, geduwd en gescholden."

"We hebben het op een lopen gezet. Het was compleet onoverzichtelijk wat er gebeurde, maar we zagen wel dat er gevochten werd", aldus de Australiër. "We zijn naar de hoofdingang van het stadion gerend, waar bewaking stond. Daar merkten we dat we Ismo kwijt waren. Een kwartier later konden we alsnog bij onze auto komen en troffen we Ismo weer. We hadden geprobeerd hem te bellen, maar dat lukte niet. Zijn telefoon is tijdens de vechtpartij gestolen of hij is hem verloren."

"We zijn direct ingestapt en zijn weggereden. Met Ismo. Hij had een aardige bult op zijn hoofd en was aangeslagen. Dat waren we allemaal", geeft Sarota aan. Vorstermans ontbrak een dag later overigens op de training van FC Utrecht. "Misschien dat hij alsnog naar de dokter is gegaan. Buiten die bult en de emotie, zag hij er verder wel oké uit toen we terugreden."

"Ik heb dit nog nooit meegemaakt en hoop het ook nooit meer mee te maken. En wat denk je van de broer van Tommy Oar? Die was nog nooit in Nederland geweest. Dit was zijn eerste bezoek aan een Nederlandse voetbalwedstrijd. Die zal hij nooit meer vergeten. Maar dat geldt voor ons allemaal trouwens", besluit de middenvelder.

Utrecht heeft een klacht ingediend bij de voetbalbond en onderzoekt het voorval om te kijken of er aangifte wordt gedaan. De club uit de Domstad vindt dat spelers die niet bij de selectie zitten andere plaatsen in het stadion moeten krijgen en ook over parkeerplaatsen op het stadionterrein moeten kunnen beschikken. Twente beraadt zich nog op een reactie op het voorval.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen