Sonck: "Amateuristisch, een echte schande"

Ger
3 maart 2011, 10:56

Wesley Sonck ging woensdagavond met Lierse SK in het toernooi om de Belgische beker onderuit tegen Westerlo (2-3). Volgens de aanvaller is er veel mis met de instelling van zijn ploeggenoten.

"Voor de eerste keer in mijn leven weet ik niet wat ik moet zeggen. Dit is echt amateuristisch, een echte schande", aldus Sonck tegen Sporza. "Westerlo had weinig verdienste aan de goals, het waren cadeaus van ons. Bij het eerste doelpunt zetten we geen druk en trapt iemand naast de bal. Bij de 1-2 moeten we een overtreding maken, maar zo professioneel zijn we nog niet. Ook de 1-3 is een cadeau."

"Op zo'n manier verdien je de kwalificatie niet. Dat is de harde realiteit", baalt de oud-Ajacied. "Maar kan het veranderen? Het duurt al een heel seizoen. Als ik iets wil zeggen, moet ik me rustig houden. Bepaalde spelers beseffen niet dat ze in eerste klasse spelen."

Coach Trond Sollied relativeerde de uitspraken van de aanvaller. "Sonck is misschien streng, maar dat is normaal. Hij wil winnen en speelde zelf een goede wedstrijd. Bovendien is hij maar gedurende tien minuten zo kwaad."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen