FC Twente laat langs tien Utrechters

2 maart 2011, 22:37   Bijgewerkt: 2 maart 2011, 23:16

Voor de zevende keer in de clubhistorie staat FC Twente in de finale van het nationale bekertoernooi. In de halve eindstrijd tegen FC Utrecht bleek een laat doelpunt van Marc Janko voldoende om de winst binnen te halen, 1-0. Utrecht speelde ruim zeventig minuten met tien man na een rode kaart voor Tim Cornelisse.

Bij FC Utrecht leidde dat tot veel onbegrip, maar vooral ook tot veel frustratie. Dit had tot gevolg dat er na ieder wissewasje op het veld gezeurd werd om kaarten en omdat er nogal wat wissewasjes waren, kwam de partij geen moment tot leven.

De bezoekers uit Utrecht deden slechts één ding, namelijk verdedigen. Typerend was de wissel die coach Du Chatinier in de rust doorvoerde. Hij haalde zijn spits, Ricky van Wolfswinkel, naar de kant en verving hem door verdediger Mark van der Maarel. Utrecht gokte op de defensie en snelle uitbraken via Duplan of Mertens.

Een cruciale redding, want tien minuten later was het 1-0 voor Twente. Nadat hij vlak daarvoor al uit een corner de lat raakte, tikte Janko op aangeven van De Jong de beslissende goal binnen. De landskampioen verzekerde zich daarmee van een plek in de finale, waarin Ajax of RKC Waalwijk de tegenstander is.