Bayern geëlimineerd na rake kopbal Raul

2 maart 2011 – Louis van Gaal heeft met Bayern München voor de tweede keer in korte tijd een dreun gekregen. Nadat der Rekordmeister zaterdag in de Bundesliga al de topper tegen Borussia Dortmund verloor (1-3), vond het woensdag in de DFB Pokal zijn Waterloo. Schalke 04 was in de halve finale met 0-1 te sterk voor de titelhouder.

Arjen Robben speelde de hele wedstrijd bij Bayern München. De Groninger had enkele kansen om zijn ploeg een goal te bezorgen, maar wist deze niet te benutten. En dus volstond een vroeg doelpunt van Raul voor Schalke 04 om zich voor de finale te plaatsen. De Spanjaard werkte met het hoofd een doorgekopte hoekschop van voormalig PSV’er Jefferson Farfan binnen. Klaas-Jan Huntelaar, die al meer dan duizend minuten droog staat, was wegens een knieblessure absent bij Schalke.

In de finale ontmoet Schalke 04 op 21 mei MSV Duisburg. De tweedeklasser won dinsdag met 2-1 van divisiegenoot Energie Cottbus. Duisburg is de eerste equipe uit de Tweede Bundesliga sinds 2004 die erin slaagde de eindstrijd te halen.

gerelateerd