Chelsea verslaat koploper Manchester United

Ger
1 maart 2011, 22:43   Bijgewerkt: 2 maart 2011, 10:43

Manchester United is dinsdagavond in de Premier League tegen de tweede nederlaag van het seizoen aangelopen. De lijstaanvoerder ging onderuit bij Chelsea: 2-1. Wayne Rooney zette United nog op voorsprong, maar David Luiz en Frank Lampard bezorgden de thuisclub toch de drie punten. 

Chelsea had op het eigen Stamford Bridge de beste start, maar de Nederlandse sluitpost Edwin van der Sar liet zich niet verrassen. Rooney, die na een elleboogstoot in het duel met Wigan Athletic was ontsnapt aan een schorsing, scoorde na een half uur voetballen wél. De bonkige spits van United trof doel met een hard schot. Geholpen door de voorsprong was de equipe van manager Alex Ferguson tot aan de rust de betere ploeg.

Amper tien minuten na de pauze kwam een sterker Chelsea op gelijke hoogte via David Luiz, die scoorde met een knappe volley. In de slotfase benutte Frank Lampard een penalty voor de titelverdediger. Het speeltuig was op de stip gelegd nadat invaller Yuri Zhirkov in het strafschopgebied was gehaakt door Chris Smalling. In blessuretijd kreeg United-verdediger Nemanja Vidic nog rood na zijn tweede gele kaart. Hij mist hierdoor het treffen met Liverpool.

Chelsea stijgt dankzij de overwinning naar plaats vier in de Premier League. De titelverdediger heeft twaalf punten minder dan United en nog een wedstrijd tegoed. Dat extra duel rest ook nog voor nummer twee Arsenal dat slechts vier punten achter staat op de lijstaanvoerder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen