Vertonghen vrijuit, Toivonen kan vier duels krijgen

1 maart 2011, 13:20   Bijgewerkt: 1 maart 2011, 13:34

Jan Vertonghen hoeft niet langer te vrezen voor een schorsing. De zaak tegen de verdediger van Ajax is geseponeerd, zo maakte de KNVB bekend. Ola Toivonen lijkt daarentegen niet aan een straf te ontkomen. De aanklager betaald voetbal heeft de spits van PSV een schikkingsvoorstel van vier duels schorsing gedaan.

Naar zowel Vertonghen als Toivonen was de KNVB een vooronderzoek begonnen. Vertonghen maakte een slaande beweging naar tegenstander Marcelo, Toivonen deelde tijdens een luchtduel een elleboogstoot uit aan Vertonghen. Alle betrokkenen moesten voor dinsdag 12.00 uur een verklaring inleveren bij de KNVB.

Braamhaar

Braamhaar

Vertonghen gaat dus vrijuit, Toivonen niet. De bond heeft hem een voorstel gedaan van vier wedstrijden schorsing, de Zweedse aanvaller van PSV moet voor 16.30 uur laten weten of hij daarmee akkoord gaat. Zo niet, dan buigt de tuchtcommissie van de bond zich donderdag over het voorval. Mocht hij akkoord gaan, dan mist Toivonen onder meer de topper in de Eredivisie tegen FC Twente op 2 april.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen