Routinier Ooijer kan verlengen bij Ajax

Koen Freriks
28 februari 2011, 21:18

André Ooijer plakt er vermoedelijk nog een jaartje aan vast. De 36-jarige verdediger kan voor één seizoen bijtekenen bij Ajax. Zijn huidige contract loopt aankomende zomer af, maar trainer Frank de Boer is tevreden over zijn routinier.

"Hij speelt momenteel weinig, maar we zitten in een opbouwfase en dan past hij met zijn ervaring en instelling perfect in deze groep", motiveert De Boer tegen Voetbal International. "André traint erg goed, komt elke dag met plezier naar de club. De afspraak is dat hij geen jeugdspelers in de weg staat. Daar gaat hij prima mee om. Het is een geruststellende gedachte dat we op hem kunnen rekenen als er iemand wegvalt."

"Er komt een moment dat je op het tweede plan terechtkomt", besfeft Ooijer zelf. "Dan kun je stoppen, of accepteren dat je minder vaak aan bod komt. Ik ben nog hartstikke fit en heb het idee dat ik er nog een jaar aan kan vastknopen. Ajax is mijn laatste station, ik eindig in de top. Hier ben ik ooit als Amsterdammertje in de jeugdopleiding begonnen. Geweldig toch?"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen