Birmingham klopt Arsenal in finale League Cup

Birmingham klopt Arsenal in finale League Cup

27 februari 2011 – Birmingham City heeft voor de tweede keer in de clubhistorie beslag gelegd op de Carling Cup. De formatie verzekerde zich zondag van de beker door Arsenal in de finale met 2-1 opzij te schuiven. Een fraaie goal van Robin van Persie had zo geen enkele waarde voor The Gunners.

Arsenal, dat voor rust geen beste indruk maakte, kwam al na drie minuten goed weg. Lee Bowyer van Birmingham ging alleen op het Londense doel af. Daarbij werd hij neergelegd door Arsenal-goalie Wojciech Szczesny. De Pool had echter geluk dat de grensrechter Bowyer al buitenspel had gevlagd. Onterecht. En dus had Szczesny rood moeten krijgen en Birmingham een penalty, maar dat gebeurde niet.

Na een half uur mocht Birmingham alsnog lachen, nadat Nikola Zigic de ploeg op voorsprong had gezet. De 1-0 bleef echter maar tien minuten staan, want Robin van Persie volleerde vijf minuten voor rust de 1-1 binnen. Enkele minuten eerder had de Nederlander nog op de paal geschoten.

In het tweede bedrijf kwam Arsenal beter voor de dag en maakte dat team de meeste aansprak op een doelpunt, maar deze viel niet. Verlengingen leken dan ook een logisch vervolg, maar Obafemi Martins besliste in de extra tijd anders. De invaller kreeg de bal pardoes voor de voeten na geklungel tussen Laurent Koscielny en Szczesny, en schoot koelbloedig raak. Het leidde ertoe dat Birmingham City voor de tweede keer, na 1963, de Carling Cup omhoog mag houden. Van Persie maakte de festiviteiten overigens niet mee. Hij werd na zeventig minuten gewisseld wegens knieklachten.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 22 oktober 2020

  2. woensdag 21 oktober 2020