Dzeko helpt City verder, veel Portugees succes

24 februari 2011, 22:53   Bijgewerkt: 25 februari 2011, 02:02

Edin Dzeko heeft zijn waarde bewezen voor Manchester City. De winteraanwinst legde donderdag met twee doelpunten de basis voor een 3-0 thuisoverwinning op Aris Thessaloniki in de Europa League. Hierdoor zien we The Citizens terug bij de laatste zestien van het Europese bekertoernooi.

Vorige week waren beide ploegen in Griekenland na een teleurstellend duel op 0-0 blijven steken. Op het eigen Eastlands had Manchester City veel minder moeite om de fans te vermaken. Binnen twaalf minuten leidde het al met 2-0, door twee goals van Dzeko. Aris was daardoor direct kansloos. Mochten de Grieken nog enige hoop hebben gehad, dan schoot Yaya Touré die na rust definitief aan diggelen: 3-0. Nigel de Jong speelde overigens niet bij City. De middenvelder heeft een enkelblessure.

Manchester City zal in de achtste finales ongetwijfeld meer tegenstand krijgen. Dan treft het Dinamo Kiev. De Oekraïense ploeg maakte indruk tegen Besiktas. Nadat het vorige week in Turkije al met 4-1 had gewonnen, haalde het vanavond opnieuw uit. Dit maal won het met 4-0 van de Turken. Ognjen Vukojevic, Andriy Yarmolenko, Oleg Gusev en Andriy Shevchenko waren verantwoordelijk voor de Kiev-goals.

Portugal kende ondertussen een heerlijk avondje. Sporting Lissabon werd eerder op de avond dan wel uitgeschakeld door Glasgow Rangers, maar Benfica en Sporting Braga gaven de Portugezen voldoende reden tot lachen. Zij haalden ten koste van respectievelijk VfB Stuttgart (0-2) en Lech Poznan (2-0) de volgende ronde. Khalid Boulahrouz stond bij Stuttgart in de basis en werd na een uur gewisseld. Woensdag plaatste FC Porto zich via Sevilla FC al voor de achtste finales.

Daarin treft Porto CSKA Moskou. Braga kan zich voorbereiden op een tweestrijd met Liverpool. Benfica neemt het op tegen Paris Saint Germain, dat aan een 0-0 remise tegen BATE Borisov genoeg had om verder te bekeren.

Villarreal schaarde zich als laatste ploeg bij de beste zestien. Vorige week hield de equipe uit Castellon Napoli in Italië op 0-0 en dus kon ze het karwei vanavond voor eigen publiek afmaken. Dat lukte ook, al beleefde Villarreal wel een valse start. Door een tegendoelpunt van Hamsik kwam het namelijk met 1-0 achter. In de laatste drie minuten van de eerste helft kantelden Nilmar en Rossi de score (2-1). In de achtste finales moeten de Spanjaarden het opnemen tegen Bayer Leverkusen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen