Belangrijke goal Lazovic inspireert Zenit

24 februari 2011, 18:56   Bijgewerkt: 24 februari 2011, 19:21

Zenit St. Petersburg is in de tweede ronde van de Europa League aan uitschakeling ontsnapt. De Russen verloren afgelopen week met 2-1 bij Young Boys en kwamen donderdag ook in eigen huis op achterstand tegen de Zwitsers. Voormalig PSV’er Danko Lazovic hielp de kampioen van Rusland uiteindelijk over het dode punt.

Ammar Jemal zette Young Boys na twintig minuten op voorsprong in St. Petersburg. Lazovic maakte op slag van rust gelijk voor de thuisploeg, die na de pauze nog twee maal scoorde en zo doorbekerde naar de laatste zestien. Sergey Semak en Roman Shirokov maakten de verlossende goals voor Zenit, UEFA Cup-winnaar in 2008.

Daarmee weet FC Twente dat het, indien de Tukkers later vanavond niet hun 2-0 voorsprong op Rubin Kazan uit handen geven, ook bij de laatste zestien tegen een Russische club speelt. Zenit is dan namelijk de opponent van de Enschedeërs.