Moeizame zege helpt Trabzonspor terug aan kop

21 februari 2011, 21:34   Bijgewerkt: 21 februari 2011, 21:41

Trabzonspor heeft zijn leidende positie in de Turkse Süper Lig weer terug. Dankzij een 1-2 zege bij Manisaspor passeerde het Fenerbahçe, dat afgelopen zondag drie punten pakte in de derby tegen Besiktas (2-4), aan kop van de ranglijst.

Gemakkelijk ging het niet voor Trabzonspor. De thuisploeg nam brutaal de leiding en pas tien minuten na rust kwam Trabzonspor via Umut Bulut op gelijke hoogte. Het duel leek te gaan eindigde in een gelijkspel, tot vier minuten voor tijd Gomes da Costa Alanzinho de bezoekers de volle winst én de koppositie bezorgde.

Trabzonspor, dat in 1984 voor het laatst kampioen werd, heeft nu twee punten voorsprong op Fenerbahçe. Bursaspor staat derde, vijf punten achter de koploper.