Arsenal blameert zich tegen Leyton Orient

20 februari 2011, 19:45   Bijgewerkt: 20 februari 2011, 21:25

Leyton Orient heeft voor een geweldige stunt in de FA Cup gezorgd door een replay af te dwingen tegen Arsenal. De ploeg die uitkomst in de League One wist de Engelse grootmacht in eigen huis op 1-1 te houden. De Londenaren leken aanvankelijk de klus te klaren doordat Tomas Rosicky zijn ploeg in de 53ste minuut op voorsprong zette: 1-0. Maar in extremis zorgde John Tehoue ervoor dat de derdeklasser op herhaling mag in het Emirates Stadium.

Arsenal-trainer Arsène Wenger besloot voor het bekerduel tegen The O's veel belangrijke spelers rust te gunnen. Zo maakten de sterkhouders Cesc Fabregas, Robin van Persie en Samir Nasri geen deel uit van de basiself. Het spel van de Londenaren had zichtbaar te lijden onder het gemis van voornoemde spelers en ze kwamen dan ook maar moeizaam uit de startblokken. Het eerste gevaar was van de thuisclub. Leyton-middenvelder Stephen Dawson besloot Arsenal-goalie Manuel Almunia van ver af te testen. De sluitpost kreeg de bal maar met moeite onder controle.

Hierna was het weer de thuisclub die opdook voor het doel van de Spaanse keeper. Charlie Daniels loste een gevaarlijk schot en dit bleek het startsein voor de Gunners om eindelijk initiatief te tonen. De Londenaren trokken de wedstrijd halverwege de eerste helft wat meer naar zich toe en zagen spits Nicklas Bendtner en Marouane Chamakh kansen missen.

Acht minuten na rust wist Arsenal wel op voorsprong te komen. Rosicky kopte de bal buiten bereik van keeper Jamie Jones binnen: 0-1. Hierna dachten de Gunners de buit wel binnen te hebben en zakte de ploeg ver weg. De thuisclub leek nog in een goede afloop te geloven en werd in de voorlaatse minuut zowaar beloond voor het harde werken. Invaller Tehoue profiteerde van gestuntel van Kieran Gibbs en bleef oog in oog met Almunia koel: 1-1.

En zo is het contrast voor Arsenal wel erg groot, nadat de Gunners afgelopen week nog FC Barcelona (2-1) klop gaven in de Champions League.

Bolton Wanderes wist wel te winnen in de FA Cup. The Trotters wonnen op bezoek bij Fulham met 1-0, dankzij een goal van Ivan Klasnic na goed voorbereidend werk van Fabrice Muamba.