Everton knikkert Chelsea uit FA Cup na penalty's

19 februari 2011, 16:28   Bijgewerkt: 19 februari 2011, 18:16

De sportieve malaise bij Chelsea blijft maar voortduren. De Londenaren werden zaterdagmiddag uitgeschakeld in de vierde ronde van de FA Cup door Everton. Nadat er na negentig minuten spelen een 0-0 stand op het scorebord viel af te lezen op Stamford Bridge, leefden beide clubs in de verlenging tussen hoop en vrees. Frank Lampard bracht de thuisclub in de eerste helft van de verlenging nog aan de leiding, maar Leighton Baines zorgde er in de slotminuut van de tweede helft voor dat er strafschoppen genomen moesten worden. Phil Neville benutte de beslissende strafschop voor de Toffees.

Ook pogingen van Lampard, Drogba en Ramires leverden in de tweede helft geen doelpunt op. Laatstgenoemde zag zijn schot rakelings langs het doel scheren. Aan de andere kant werd een goal van Everton, met Johnny Heitinga binnen de gelederen, afgekeurd wegens buitenspel van Marouane Fellaini.

In de dying seconds van de wedstrijd was daarin ineens Leighton Baines, die met een rake vrije trap strafschoppen noodzakelijk maakte voor Chelsea. Hierin ging het mis voor de thuisclub, doordat Nicolas Anelka en Ashley Cole beiden hun penalty niet wisten te verzilveren. Neville schoot hierna van de elf meterstip de ploeg uit Liverpool naar de volgende ronde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen