Grindheim verlangt weer naar Europees voetbal

19 februari 2011, 14:29   Bijgewerkt: 19 februari 2011, 14:34

Christian Grindheim heeft heimwee naar de Europa League. De middenvelder van SC Heerenveen hoopt zich dit seizoen met zijn club, die momenteel negende staat in de Eredivisie, weer te kwalificeren voor het Europees voetbal. Om dat doel te bereiken acht de Noor het zelfs mogelijk om de play-offs te ontlopen.

"Het is voor mij juist goed om twee keer in de week een wedstrijd te spelen. Ik mis wat dat betreft de Europa League wel", meldt de 27-jarige middenvelder in het Friesch Dagblad

Grindheim hoopt dat zijn teamgenoten ervan doordrongen zijn hoe bijzonder het is om Europees voetbal te spelen. "Het is voor mij de eerste keer dat ik niet Europees speel met Heerenveen. Maar dan weet je weer waar je het allemaal voor doet. En ik denk dat het hele team daar wel van doordongen is. Dat hoop ik tenminste. Het is voor jonge spelers belangrijk om in andere landen en tegen goede ploegen en goede spelers te spelen."

De Noor durft te dromen van rechtstreekse kwalificatie voor de Europa League. "Vanaf de derde plaats tot de nummer negen ligt het nog heel dicht bij elkaar. Het mooiste zou zijn om je rechtstreeks te plaatsen. Anders moet het maar via de play offs, al wordt het dan wel een stuk lastiger."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen