Willem II staat achter besluit omtrent spandoeken

14 februari 2011, 18:46

Afgelopen zondag waren er in het Koning Willem II stadion tijdens het competitieduel tussen Willem II en FC Utrecht een aantal spandoeken te zien met daarop kritische teksten gericht aan de KNVB. Meestal worden dergelijke doeken door de clubs verwijderd, maar de clubleiding van de hekkensluiter in de Eredivisie besloot de kritische uitingen toe te staan. Maandag geven de Tilburgers op de officiële site tekst en uitleg over de zaak.

De club had het moeilijk met het besluit om uiteindelijk de spandoeken te laten hangen."Enerzijds begrijpt de club dat supporters via spandoeken grote blijdschap of, zoals in dit geval, grote verontwaardiging uiten. Anderzijds kan het nooit de bedoeling zijn om personen of instanties te schaden door middel van kwetsende teksten", zo luidt het statement op het eigen thuisorgaan.

Toch besloot de clubleiding van de Brabanders de gevoelens van de eigen aanhang te respecteren. "Het is logisch dat onze supporters een uitlaatklep zochten voor het, in hun ogen, grote onrecht dat hun club de afgelopen weken werd aangedaan. Dat je op spandoeken geen fijnzinnige gedichten moet verwachten, weten we van alle demonstraties in de hele wereld al lang."

Tot slot laat de club weten volledig achter het besluit te staan. "Alle aspecten afwegend, is Willem II van mening dat het juist heeft gehandeld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen