Eriksen had topclubs eerder al voor het uitkiezen

Koen Freriks
12 februari 2011, 09:11   Bijgewerkt: 12 februari 2011, 09:48

Christian Eriksen heeft deze week zijn visitiekaartje afgegeven in Europa. De 18-jarige middenvelder van Ajax speelde fenomenaal in de oefeninterland met Denemarken tegen Engeland. Clubs als AC Milan, Inter, Liverpool en Chelsea zouden de 'nieuwe Laudrup' al willen inlijven, maar Eriksen blijkft ook na de zomer bij Ajax. Dat zegt zijn zaakwaarnemer in De Telegraaf.

"Wij gaan ervan uit dat Christian Ajax komende zomer niet verlaat", zegt Martin Schoots tegen de ochtendkrant. "Er is geen bestaand scenario waarbij hij na twee seizoenen al weer verhuist naar een grote club. De speler heeft heel bewust voor Ajax gekozen in een periode dat hij al naar veel grotere clubs in Europa kon."

"Er zijn zoveel jonge spelers die al op zoek zijn naar grote clubs", zegt Eriksen zelf. "Maar zo zit ik niet in elkaar. Ik heb hier bij Ajax nog zoveel te leren en ik moet me nog op zoveel fronten verbeteren. Waar kan ik dat beter doen dan bij Ajax? Deze club heeft een naam in Europa als het gaat om het ontwikkelen van talenten. Ik ben dus volledig op mijn plaats hier."

Eriksen vindt het normaal dat hij elke wedstrijd in de gaten wordt gehouden. "Bij elke wedstrijd van Ajax zitten er buitenlandse clubs op de tribune. Maar de Premier League is voor mij niet de meest logische competitie om in te spelen. Ik weet niet of ik fysiek geschikt ben voor het voetbal daar. De Serie A en de Spaanse La Liga passen misschien beter bij mij. Maar op dit moment is dat allemaal niet aan de orde."

De talentvolle middenvelder, die op 16-jarige leeftijd naar Ajax kwam, was woensdagavond één van de absolute uitblinkers in Kopenhagen. De spelmaker leverde een assist, schoot op de paal en was goed voor een aantal fraaie acties.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen