RKC lijdt bij MVV nederlaag met dubbel effect

11 februari 2011, 21:49   Bijgewerkt: 12 februari 2011, 02:12

Lijstaanvoerder FC Zwolle kan dit weekend goede zaken doen in de Jupiler League. Achtervolgers RKC Waalwijk en FC Volendam lieten vrijdag namelijk punten liggen, waardoor de Zwollenaren zondag RKC op negen punten achterstand kunnen zetten. Dan moet er wel gewonnen worden van aartsrivaal Go Ahead Eagles.

MVV doet met deze zege bovendien goede zaken in de strijd om de periodetitel. Het zet de Brabanders namelijk op zes punten achterstand. BV Veendam is achter MVV de nieuwe nummer twee in de periode. De Groningers waren voor eigen publiek duidelijk een maatje te groot voor laagvlieger Almere City FC (5-1). De achterstand van Veendam op MVV is met nog één duel te gaan in deze periode drie punten. FC Dordrecht kwam ook nog in aanmerking voor de periodetitel, maar vergooide zijn kansen door thuis met 3-2 van Sparta te verliezen.

FC Volendam kwam in Drenthe niet verder dan een gelijkspel bij FC Emmen. Eerder dit seizoen verloren de Wijdbroeken op eigen veld nog van de oosterlingen. Dat leek ook vanavond te gebeuren. Door een doelpunt van Ruud ter Heide stond Emmen immers lang op voorsprong, maar twintig minuten voor tijd sleepte Melvin Platje toch nog een punt uit het vuur voor Volendam. De spits benutte een strafschop (1-1).

Almere City blijft door de ruime nederlaag in Veendam hekkensluiter. De brigade uit Flevoland is bovendien nu alleen houder van de rode lantaarn aangezien Fortuna Sittard met 1-1 gelijkspeelde bij Telstar. De Limburgers stonden door toedoen van Jacob Walcott, het neefje van Arsenal-speler Theo, lang met 1-0 achter, maar kwamen in blessuretijd toch nog langszij. Nummer zestien AGOVV remiseerde met 2-2 bij FC Den Bosch, waardoor het verschil met Fortuna negen punten blijft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen