Prandelli: "Mensen hebben de Azzurri herontdekt"

10 februari 2011, 19:35   Bijgewerkt: 10 februari 2011, 19:44

De Italiaanse bondscoach Cesare Prandelli heeft een goed gevoel overgehouden aan de vriendschappelijke wedstrijd tussen Italië en Duitsland (1-1). De voormalig oefenmeester van Fiorentina volgde na het desastreus verlopen WK Marcelo Lippi op als keuzeheer van de Azzurri en meent dat het beschadigde imago van het nationale elftal van Italië weer wat is hersteld door het optreden tegen de Duitsers.

"Donderdag ontbeet ik dichtbij mijn huis en ik merkte dat de mensen de Azzurri opnieuw ontdekt hebben", laat de keuzeheer zich ontvallen aan het Italiaanse ANSA News. "Zelfs de mensen die niet veel van voetbal weten, zijn trots op het team en dat was onze eerste nieuwe doelstelling."

"Goed voetballen, dat was onze tweede doelstelling", gaat de 53-jarige Italiaan verder. "Toen ik hier kwam, heerste er een depressiegevoel. Iedereen sprak van een vierjarenplan, maar mijn gedachten gingen gelijk uit naar het EK van 2012. Het moge dan ook duidelijk zijn dat we aan iets bouwen. We proberen niet alleen ons imago te verbeteren, maar ook het voetbal."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen