Bruma wil weg bij Chelsea: "Ik wil spelen"

8 februari 2011, 08:35   Bijgewerkt: 8 februari 2011, 08:45

Jeffrey Bruma heeft het voorlopig gehad bij Chelsea. De verdediger wil wekelijks aan spelen toekomen en hoopt het seizoen af te kunnen maken bij een andere Engelse club. Swansea City en Leicester City, twee clubs uit de top van het Championship, klopten al bij hem aan. Namens Swansea belde coach Sven-Goran Eriksson.

Het telefoontje van Eriksson maakte aardig wat indruk bij Bruma, vertelt hij in De Telegraaf. "Als het aan Carlo Ancelotti had gelegen, zou ik bij Chelsea blijven. Maar ik wil spelen. Dan is het toch aardig als Eriksson meteen aan de telefoon hangt. Leicester en Swansea zijn clubs die willen promoveren naar de Premier League en dat blijft de competitie waarin ik in de toekomst het liefste speel", zegt de verdediger.

Op 31 augustus was Bruma al dicht bij een tijdelijk vertrek. "De deal met Leicester had al rond kunnen zijn, maar het was vijf voor elf 's avonds op de laatste dag van de transferwindow en toen was het te laat. Heel jammer, dat ik zo laat van Chelsea hoorde dat ik weg mocht. De club wachtte steeds op David Luiz. Ik was daar wel een beetje boos over. Maar nu kan ik alsnog voor drie maanden worden verhuurd."

Hoewel de transfermarkt nu dicht is, staan de Engelsen reglementen het toe dat spelers voor één of twee maanden verhuurd worden. Overigens toonden, naast Leicester en Swansea, eind augustus ook Hamburger SV, VfB Stuttgart en West Bromwich Albion interesse in Bruma. "Maar dat waren allemaal clubs die voor de transferdeadline hun zaken in orde moesten hebben. Dus dat ging niet door."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen