Feyenoord-scout Israel liet Asare lopen

Koen Freriks
6 februari 2011, 10:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Nana Asare is door de vingers geglipt bij Feyenoord. De middenvelder is namelijk afkomstig van de Ghanese jeugdopleiding van Feyenoord, Fetteh Football Academy. Scout Rinus Israel geeft aan Voetbal International toe dat de Rotterdamse club destijds een fout heeft gemaakt. 

"Ik ben Asare een jaar of drie, vier geleden inderdaad gaan bekijken in België", aldus de voormalig verdediger, die inmiddels niet meer in dienst is bij de Rotterdammers. "Hij speelde toen nog als linksback. Ik vond hem een aardige voetballer, die vooral in opbouwend en aanvallend opzicht goede dingen liet zien. Behoorlijk overzicht ook, goeie techniek. Maar verdedigend was er nog wel wat op hem aan te merken. Het was geen linksback. Dat waren mijn conclusies."

Inmiddels is Asare een onvermoeibare kracht op het middenveld van FC Utrecht. "Zoals hij nu speelt had Feyenoord hem natuurlijk goed kunnen gebruiken. Dat zeg ik op basis van de samenvattingen, want volledige wedstrijden van hem heb ik de laatste tijd niet gezien. Maar ik denk dat je dit wel weer een zeperd voor Feyenoord kunt noemen."

Israel geeft wel aan dat het missen van het talent niet volledig zijn fout was. "Het doel van de scouting was toen ook helemaal niet om te kijken of we die jongen zouden terughalen naar Feyenoord, dat was nicht im Frage", merkt de ex-international op. "Blijkbaar was hij intern nooit zozeer opgevallen. Bovendien speelde er ook nog het probleem rond zijn salaris, een speler uit Afrika moet natuurlijk meteen een behoorlijk bedrag verdienen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen