Juventus loopt weer averij op, Napoli eveneens

2 februari 2011, 23:17   Bijgewerkt: 3 februari 2011, 08:40

Juventus zakt steeds verder op de ranglijst van de Serie A. De Italiaanse grootmacht ging woensdagavond met 2-1 onderuit op bezoek bij Palermo. Het betekende de tweede verliespartij voor de 'Oude Dame' in nauwelijks een week tijd, aangezien de club uit Turijn afgelopen zondag ook al met dezelfde cijfers verloor van Udinese. Als gevolg van het verlies zakt Juventus naar de achtste plaats in de Italiaanse competitie.

Palermo begon uitstekend aan de wedstrijd. Al na zeven minuten zette sterkhouder Javier Pastore twee verdedigers op het verkeerde been, voordat hij een steekpass aan Fabrizio Miccoli gaf. De kleine spits rondde uit een moeilijke hoek af: 1-0. In de twintigste minuut verdubbelden de eilandbewoners de score. Guili Migliaccio knikte binnen uit een corner.

Tien minuten voor rust maakte Juventus de aansluitingstreffer. Claudio Marchisio, die even daarvoor een gele kaart had geincasseerd, kon van dichtbij binnenwerken: 2-1. De bezoekers wisten echter in het restant van het duel geen vuist te maken, waardoor Palermo zich eigenlijk weinig zorgen hoefde te maken over mogelijk puntenverlies. Als gevolg van de zege klom de thuisploeg over Juventus heen op de ranglijst. Palermo vindt zichzelf nu terug op de zesde plaats.

Ook Napoli kreeg een nederlaag te verwerken, waardoor de nummer twee van de Serie A niet wist te profiteren van de puntendeling tussen koploper AC Milan en Lazio Roma van een dag eerder. Uit bij Chievo Verona verloor Napoli met 2-0, door doelpunten van Davide Moscardello en Gennaro Sardo. Het verschil tussen Milan en de ploeg uit Napels bedraagt daardoor nog steeds vijf punten.

Sampdoria ging ook onderuit. Thuis werd de club uit Genua met 0-1 verslagen door Cagliari. Parma verloor thuis met dezelfde cijfers van Lecce. In blessuretijd zorgde Ernesto Chevanton ervoor dat de bezoekers met drie punten huiswaarts keerden.